Industrie Vervaardigen van maatwerk kabeloplossingen voor verschillende toepassingen

Scheepslift

Voor een scheepslift in een Noord-Duitse haven hebben we kabels samengesteld voor de voeding, besturing en verwarming van elektromotoren en resolvers. Deze gigantische scheepslift kan 25.000 ton tillen en staat op een ponton van 270×35 meter. De lift bestaat uit twee lijnen van 50 elektrisch aangedreven en gesynchroniseerde lieren. De kabels moeten bestand zijn tegen de zware omstandigheden van o.a. zout, water, olie en zonlicht.

Windenergie

Voor windmolens bouwen wij koppelstukken voor de back-up batterijen. De back-up batterij wordt gebruikt wanneer de windmolen stil staat en naar de windpositie stuurt. De koppelstukken zijn op volledig volgens specificatie gemaakt.

Melkrobot

Voor een melkrobot ontwikkelden we een vochtsensor. Deze volledig ingegoten sensor detecteert vocht op de leidingen van de melkrobot. Deze sensoren zijn bestand tegen, de in de agrarische sector voorkomende omstandigheden, zoals vocht en ammoniakdampen.

Laboratoria

Voor laboratoriumapparatuur maken we de interne bekabeling en de aansluitkabels. De volledig geautomatiseerde robots analyseren vloeistoffen en gassen in laboratoria. Voor deze precisie-instrumenten is het van belang dat ook de bekabeling uiterst betrouwbaar is en geschikt is voor niet-technisch opgeleid bedienend personeel.