Antistatisch synoniem voor Actief?

image1

De laatste jaren is er bij MCAP veel veranderd. Al tientallen jaren is het familiebedrijf een grote speler op het gebied van hoogwaardige glasvezelsamenstellingen en koperen kabels, maar hun werkterrein is ondertussen flink uitgebreid.

Modulebouw

“Onze klanten vragen steeds vaker of wij elektromechanische en elektronische onderdelen voor hen willen samenbouwen”, vertelt oprichter Martin van Aperloo. “Voor het assembleren van dit soort onderdelen gelden andere normen dan bij bekabeling. Elektrostatische ontladingen kunnen elektronica namelijk onherstelbaar beschadigen, dus dat moeten we voorkomen. De belangrijkste veroorzaker van elektrostatische ladingen is de mens zelf, want zodra iemand zonder bescherming een printplaat vastpakt, is de schade al aangebracht. Hiervoor gebruiken we speciale middelen als polsbandjes, geleidende stoelen en tafels, ESD-kleding en geleidende handschoenen.”

ESD-ruimte

De productiemedewerkers van MCAP maken dagelijks hun klanten blij met hun vakkundige hoogstandjes, waarbij een betrouwbare levertijd en volledige controle vanzelfsprekend zijn.

Het samenbouwen van de elektromechanische en elektronische onderdelen gebeurt sinds kort in een volledig vernieuwde ESD-ruimte in hun nieuwe pand. Dus om terug te komen op de titel van dit blogbericht: In dit geval is Actief inderdaad een synoniem voor Antistatisch. Check de Dikke-van-Dale of onze werkplaats in Raamsdonksveer.

Optimalisatie

“De meeste van onze klanten zijn heel goed in het bedenken en verkopen van slimme en innovatieve producten of systemen, maar zijn geen specialist in het samenstellen van bekabeling of elektronica”, vult Van Aperloo verder aan. ”Behalve dat wij voor hen assembleren, optimaliseren wij het oorspronkelijke ontwerp soms voor onze klanten. Hierdoor wordt het uiteindelijke product slimmer, efficiënter, betrouwbaarder of zelfs goedkoper.”

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het samenstellen van modules, koperen kabels of glasvezelkabels? Neem dan snel contact met ons op en wij helpen u aan het verder bouwen van uw succes.