Nederlands
English

Praktijkcases

MCAP voorziet al sinds 1987 allerlei bedrijven en organisaties van maatwerkoplossingen op het gebied van kabel- en glasvezelassemblies. Om u een idee te geven van het innovatieve vermogen en de meedenkende instelling van onze engineers vindt u hier enkele praktijkvoorbeelden.

Oplossingen en toepassingen in de praktijk

Alle praktijkoplossingen die wij samen met onze leveranciers en klanten ontwikkelden opsommen, gaat te ver. Daarom een kleine greep.

Easy break-kabels voor ziekenhuisbedden. In noodsituaties moet een ziekenhuisbed snel verplaatsbaar zijn. In het verleden werden aansluitingen hierbij kapotgetrokken. Dankzij de easy break-kabels ontkoppelt de verbinding en is deze daarna weer gewoon te gebruiken, zonder dat de kabel beschadigd is.

Eenvoudiger kabels trekken en minder breuk. In 1998 ontwikkelden wij een mechanische protectie voor glasvezelkabels in energiecentrales en verdeelstations. Duplex glasvezelkabels konden hierdoor met minder schade worden geïnstalleerd. Recentelijk is de toepassing verbeterd en vervangen door een dunnere uitvoering met een gladde mantel. Het leggen van de kabels is nu nog eenvoudiger en er is nog minder kans op connectorbreuk dan voorheen.

Expanded beam voor reportagewagens. Voorheen hadden reportagewagens voor iedere camera een haspel met conventionele kabel. Door het inzetten van glasvezelkabel gecombineerd met expanded beam connectoren, gebruikt men nu kleinere haspels. Voordelen voor de klant: meer bandbreedte, minder gewicht en minder ruimte nodig in de reportagewagens en meer betrouwbaarheid in een vuile omgeving.

Minder uitval door ander type COAX-kabel. Een van onze klanten had problemen met een regelmatige uitval van de verbinding van een meetinstrument. Dit kwam door de gekozen constructie met onder meer een mechanische trekontlasting van afdichtingskit. Door het toepassen van een andere en langere COAX-kabel kon de mechanische trekontlasting van de connector van het instrument gebruikt worden. De verbinding valt nu niet meer uit. Als er toch een probleem optreedt, kan deze nu worden gerepareerd.

Uitgebreide case omschrijvingen vindt u in het menu rechts.
Wilt u meer weten of eens geheel vrijblijvend van gedachten wisselen over uw situatie? Bel of mail ons!

Direct contact


Graag willen wij U uitnodigen om bij ons te komen kijken.